Z House

Voor deze villa uit 2008 hebben we een plan gemaakt om deze compleet te verbouwen met een nieuwe buitengevel en ook van binnen helemaal te vernieuwen. We hebben de vliering opengebroken zodat het dak met kenmerkende houten spanten in het zicht zijn en meer ruimte geven aan de woonvertrekken. De plattegrond is als het ware een kruis met in het midden de leefvertrekken. Met als beeindiging grote glazen gevels. Aan de voorkant op het noorden een dichte glazen gevel met een grote vijver in het verlengde van de wwonkamer. Aan de achterkant op het zuiden grote schuivende delen die helemaal opengezet kunnen worden en waar de houten vloer doorloopt in het terras. Ook hebben we hier op de boerderij geïnspireerde grote houten schuivende deuren toegepast. De buitengevel en ook het dak is uitgevoerd in zwarthout, wat op traditionele Japanse wijze wordt gebrand om het weersbestendig te maken.  

type:                     renovatie en uitbouw

grootte:                160 m2

locatie:                 Zwaanshoek

project team:        ontwerp: JeroenSiemens 

Status:                  ontwerp 2017

© 2020 JeroenSiemens Architecten

JeroenSiemens Architecten

bezoekadres:

Spaarne 3A

2011 CC Haarlem

jeroen@jeroensiemens.com

+311(0)623241778

werkgebied

Haarlem

Amsterdam

Almere

Hoofddorp

Heemstede

Aerdenhout

Bloemendaal

bedrijfsverzekering: AON beroepsaans[rakelijkheidsverzekering

kvk nummer: 59981415

architectenregister: 1.150601.002

BTW nummer: NL1881591010B01

Jeroen Siemens
Architecten