MH House

Evabloem_JeroenSiemensArchitecten_Hassel

Dit mooie pand in het Gareskokerskwartier hebben we de begane grond en de eerste verdieping ingrijpend verbouwd. Met een aanbouw en een volledige nieuwe indeling en interieur. Aan de ene kant wilden we de mooie statige straatgevel en entree behouden in orginele staat. De achterkant en uitbouw maakten we modern en contrasterend met de historische voorkant. Van binnen wilden we zichtlijnen van voren naar achteren, veel toetreding van daglicht en een open en stoer uiterlijk creëren. Ook wilden we de stadstuin betrekken bij de woning zodat binnen buiten wordt en buiten binnen.

We hebben de 'natte functies' als de keuken en de badkamer in het midden van de woning gesitueerd, waar het minste daglicht is. De leefvertrekken liggen aan de voorkant en de achterkant. Steeds kun je van voor naar achteren kijken. Of bij de trap helemaal van beneden naar boven. Steeds is er weer zicht op de buitenlucht. 

De constructie hebben we in het zicht gelaten en een mooie meininger rode kleur gegeven zodat het onderdeel wordt van de architectuur. De trappen met geïntegreerde kasten en toilet hebben we ook een eigen aarde tint gegeven. Voor de aanbouw hebben we traditioneel japans gebrand hout gebruikt.

Om binnen buiten en buiten binnen te creeren hebben we de betonvloer drempelloos laten doorlopen in een terras. Het zwart hout gaat binnen de hoek om. Het plafond loopt door en steekt nog 70 cm over buiten. Ook de zijkanten lopen 70 cm door in zwart hout waarin buitenkasten zitten en de regenwaterafvoer in is weggewerkt.

type:                     renovatie uitbouw & interieur

grootte:                140 m2

locatie:                  Gareskokerskwartier, Haarlem

project team:        ontwerp: JeroenSiemens, Casper                                   Meinger, Ward Margry 

                              constructie:  Robbert Clinget

                              aannemer:  Casper Meijningen

Status:                  opgeleverd 2016

foto's by Eva Bloem

© 2020 JeroenSiemens Architecten

JeroenSiemens Architecten

bezoekadres:

Spaarne 3A

2011 CC Haarlem

jeroen@jeroensiemens.com

+311(0)623241778

werkgebied

Haarlem

Amsterdam

Almere

Hoofddorp

Heemstede

Aerdenhout

Bloemendaal

bedrijfsverzekering: AON beroepsaans[rakelijkheidsverzekering

kvk nummer: 59981415

architectenregister: 1.150601.002

BTW nummer: NL1881591010B01

Jeroen Siemens
Architecten