G House

Dit project is een samenwerking geweest met DRAW Architecten BV.

Deze mooie villa, gebouwd naar Koloniale stijl hebben we in het geheel verbouwd en gerestaureerd. Bovendien hebben we een nieuwe aanbouw en overdekte veranda met openhaard gecreëerd. De wens van de opdrachtgever was om de woning opener en flexibeler te maken. Waar op verschillende plekken met grote groepen mensen gezamenlijk gedineerd kon worden. Bovendien wilden ze dat de woning betere aansluiting had met de prachtige achterliggende tuin. 

We hebben een grote open woonkeuken gemaakt aan de tuin met een uitbouw van glas met ranke profielen van onder naar boven, voor maximaal licht en zicht op de tuin, rondom. Deze uitbouw mond uit in een grote overdekte veranda waar met veel personen buiten gegeten kan worden, inclusief openhaard.

We hebben voor de uitbouw en veranda voor de zichtbare houten constructie mooi Douglas hout in combinatie met de zwart stalen ranke gemoffelde MHB profielen gekozen. Het geheel afgedekt met een overstekend rank dak dat aansluiting zoekt bij de bestaande koloniale woning.

type:                     renovatie en uitbouw

grootte:                 300 m2

locatie:                  Bloemendaal

project team:         ontwerp: JeroenSiemens ism Draw Architecten BV

                             constructie:  Robbert Clinget

                             aannemer:  Theo Kleef

Status:                    opgeleverd 2017

Jeroen Siemens

Architecten

Bezoekadres

Spaarne 3A

2011 CC Haarlem

tel: +31(0)623241778

Werkgebied

Haarlem

Amsterdam

Almere

Zandvoort

Bloemendaal

Heemstede

  • Instagram
Jeroen Siemens
Architecten