render persp achterkant.jpg

FZ House

type:               nieuwbouw woning

grootte:           301 m2

locatie:            gemeente Castricum

project team:    ontwerp: JeroenSiemens, Dion Nupoort, Jurre Haan

                     constructie:  Tentij BV

                     aannemer:  Bouwbedrijf Groen

                   

Status:            start bouw november 2020

Deze nieuwbouw gezinswoning in Limmen hebben we ontworpen met het idee van het buitenleven met de zon mee. Het gezin dat er gaat wonen komt uit de stad en gaan nu lekker buiten wonen in het uitgestrekte weiland, dicht bij het strand. 

Rondom hebben we een verhoogd dek gecreëerd om volop buiten te kunnen zitten. We hebben plekken gemaakt om te zitten met deuren naar buiten zodat op elk moment van de dag met de zon meegeleefd kan worden. Zo hebben we op het oosten een terras voor het ontbijt en de koffie. Op het zuiden hebben we een groot terras voor de lunch en diner. En op het westen hebben we een veranda voor thee of borrel in de avond met ondergaande zon. 

Voor en achter zijn de mooiste uitzichten met een groot weiland aan de voorkant (zie foto's) en aan de achterkant een diepe tuin. Vandaar willen overal vanuit de woning zicht hebben op het noorden en zuiden. Op de begane grond hebben we in het midden een kern geplaatst met trappenhuis. Aan twee kanten kun je er langs lopen en ook kijken. Er ontstaat een logische scheiding tussen de voorkamer op het noorden met de zithoek en de tv. En de woonkeuken op het zuiden. 

De woning is karakteristiek en stoer en heeft een onderdek van grijze vlonders, een middendeel en kopgevels van licht accoya hout en een antraciet zinken kap die oversteekt aan alle kanten en zo beschutting biedt.

© 2020 JeroenSiemens Architecten

JeroenSiemens Architecten

bezoekadres:

Spaarne 3A

2011 CC Haarlem

jeroen@jeroensiemens.com

+311(0)623241778

werkgebied

Haarlem

Amsterdam

Almere

Hoofddorp

Heemstede

Aerdenhout

Bloemendaal

bedrijfsverzekering: AON beroepsaans[rakelijkheidsverzekering

kvk nummer: 59981415

architectenregister: 1.150601.002

BTW nummer: NL1881591010B01

Jeroen Siemens
Architecten